Spanska B1 del 1

Plats Göteborg

Det här är den första kursen i spanska på nivå B1. Det är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i spanska. På kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska A2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Mål

Målet för nivå B1* är att du oförberedd ska kunna delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om både dåtid och framtid
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du utvecklar också förmågan att läsa och skriva. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Kursledare

Gloria López

Att lära sig ett språk handlar inte bara om att komma ihåg grammatiska regler och ord, utan det handlar om att lära sig att tänka och känna på ett annat språk för att verkligen kunna ta det till sig.

Mitt namn är Gloria López och jag kommer från Valencia som ligger på östkusten av Spanien, vid medelhavet. Jag växte upp med två språk; spanska och katalanska. Utöver detta pratar jag engelska, franska och svenska. Jag är specialiserad inom konsthistoria och kommunikation.

Min filosofi som språklärare är att hjälpa studenterna att hitta sina egna strategier för att kunna uttrycka sig i både tal och skrift. Målet med mina lektioner är att utveckla en respektfull, trevlig och dynamisk stämning. Dessutom, tycker jag att det är viktigt att anpassa kursinnehåll enligt elevernas intresse och behov.

Gloria Lopez

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2021 - 23 nov 2021
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1104995
Pris
2425 kr