Spanska A2 del 3

Plats Lund

Det här är den tredje kursen på nivå A2. Du utvecklar din förmåga att på spanska berätta om saker i din vardag och kommunicera med andra om familj, intressen, närmiljö och arbete.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska A2 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i spanska. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Efter kursen har du en stor del av kunskaperna i spanska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

 • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
 • grammatik
 • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
 • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
 • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
 • kultur och samhällsliv där språket talas
 • Kursupplägg

  Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

  Lärare

  Din lärare har spanska som modersmål. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

  Kurslitteratur

  Du använder kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

  Kursledare

  Cristina Teran Espinoza

  Har du frågor?

  Kontakta Kursverksamheten i Lund

  kurser.syd@folkuniversitetet.se

  Tid
  31 aug 2022 - 02 nov 2022
  On 17:15 - 18:45
  Tillfällen
  10
  Plats
  Skomakaregatan 8, 22002 Lund
  Visa på karta
  Studietimmar
  20
  Kurs-ID
  1137622
  Pris
  2345 kr