Spanska A2 del 2

Plats Växjö

Det här är den andra kursen i spanska på nivå A2.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska A2 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Mål

Målet för nivå A2* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Beatriz Carlsson Pecharromán

"Språk kan öppna upp helt nya världar för oss, och jag ser fram emot att vi tillsammans kan ge oss ut på denna upptäcktsfärd!"

Beatriz Carlsson Pecharromán har alltid haft ena foten i Sverige och den andra i den lilla spanska byn Calabazas (Segovia) som hennes mammas sida av släkten kommer ifrån. Hon har studerat programmet Språk, kultur och kommunikation med inriktning litteraturvetenskap på Linnéuniversitetet och jobbat som översättare från svenska till spanska.

På Folkuniversitetet undervisar Beatriz i spanska. På hennes kurser kommer ni att få lära er kommunicera utifrån era egna intressen och få djupare förståelse för ett av världens största språk.

Beatriz Carlsson Pecharromán

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
Må 17:30 - 19:00
Tillfällen
10
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1079272
Pris
1395 kr