Spanska A2 del 2

Plats Distans

Det här är den andra kursen på nivå A2. Du utvecklar din förmåga att på spanska berätta om saker i din vardag och kommunicera med andra om familj, intressen, närmiljö och arbete. Kursen är online.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska A2 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i spanska. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
 • förstå ord och uttryck som rör dina personliga förhållanden
 • grammatik
 • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
 • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
 • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
 • kultur och samhällsliv där språket talas
 • Kursupplägg

  Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

  Kursen är online. Du behöver ha tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera samt internetuppkoppling.

  Lärare

  Din lärare har spanska som modersmål. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

  Kurslitteratur

  Du använder kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

  Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

  Du når oss på:
  046-19 77 00
  kurser.syd@folkuniversitetet.se

  Kursledare

  Almudena Santón

  Jag älskar att undervisa spanska på ett kreativt sätt och blanda ihop alla roliga och motiverande pedagogiska resurser. Målet är att deltagarna på mina kurser lär sig det spanska språket inte bara intellektuellt utan också med sinnena.

  Almudena Santón kommer från Guadalajara nära Madrid. Hon har en Master i  Media och Kommunikationvetenskap (Universidad Complutense,Madrid) och har jobbat som modersmåls- och spansklärare i Sverige.

  Här på Folkuniversitet undervisar Almudena i sitt modersmål spanska.

  På hennes kurser kommer ni att uppleva språket som något levande och roligt. Grammatikövningar, texter, filmer, musik, dialoger och andra aktiviteter både underlättar inlärning och stimulerar er förmåga att njuta av kultur och traditioner.

  Almudena Santón

  Har du frågor?

  Kontakta Kursverksamheten i Lund

  kurser.syd@folkuniversitetet.se

  Tid
  26 aug 2022 - 28 okt 2022
  Fr 09:30 - 11:00
  Tillfällen
  10
  Studietimmar
  20
  Kurs-ID
  1136889
  Pris
  1995 kr