Spanska A2 del 1

Plats Södertälje

Det här är den första kursen i spanska på nivå A2. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska nivå A1 del 2 tidigare eller har motsvarande förkunskaper.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått hela nivå A2 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll


På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • att berätta om dig själv
  • att ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • att tala och skriva på spanska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där man talar spanska. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Perla Lindberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2020 - 24 nov 2020
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
10
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1076117
Pris
Ordinarie pris:
1800kr
Med rabatt:
1620 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.