Spanska A1 del 3

Plats Växjö

Det här är den tredje kursen i spanska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst spanska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst spanska A1 del 2 eller på annat sätt  fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Juan Tomás Rodríguez

Juan upplevs ofta som en kreativ, rolig och engagerad kille. Han är ursprungligen från soliga Teneriffa, Spanien. Som 26-åring flyttade han till Sverige för att avsluta sina studier inom datavetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö.

En av hans största fritidsintressen är att dansa salsa. Sedan åtta år tillbaka anordnar han och undervisar i flera olika latinamerikanska danser som salsa, merengue och bachata. Han lärde sig svenska på SFI och SAS och nu känner han sig redo för att undervisa i sitt modersmål.

En lärare i skolan berättade för honom en gång att det finns två sätt att lära sig ett språk: genom musik och genom kärlek. Boka kursen med honom nu och ta reda på vilken metod han kommer att använda

Juan Tomas Rodriguez

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
16 okt 2022 - 11 dec 2022
Sö 17:45 - 19:15
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137442
Pris
1395 kr