Spanska A1 del 2

Plats Östersund

Kursen för dig som vill utveckla dina grundkunskaper i spanska språket. Under kursens gång lär du dig att klara av fler enkla vardagssituationer och får öva på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på spanska.

Boka kursen nu

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Under kursens gång får du lära dig:

• vanliga ord och enkla fraser
• berätta om dig själv
• ställa enkla frågor och förstå enkla svar
• grundläggande grammatik
• tala och skriva på spanska om enkla ämnen
• kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Förkunskaper

Spanska A1 del 1 eller motsvarande kunskaper.

Lärare

Din lärare, Luisa, har spanska som modersmål. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer med kallelsen till kursen, som du får ett par veckor innan start.

Kursledare

Luisa Paredes

Tid
05 feb 2020 - 15 apr 2020
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
10
Plats
Akademigatan 1, 83140 Östersund
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1045489
Pris
1300 kr