Spanska A1 del 2

Plats Linköping

Det här är den andra kursen i spanska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst spanska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst spanska A1 del 1 eller på annat sätt  fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Guisella Cardoso Lira

Guisella undervisar i spanska hos oss på Folkuniversitetet men har en annan, väldigt intressant bakgrund: som utbildad trafikingenjör och med fem års erfarenhet av att arbeta med stadsplanering inom olika kommuner och myndigheter i Peru.

- Jag har dock alltid känt mig intresserad av pedagogik och därför studerar jag några pedagogikkurser just nu i Sverige. Jag älskar att undervisa spansk- och latinamerikansk kultur. Min dröm är att ta en magisterexamen som spanskalärare, berättar Guisella.

Varför ska man studera spanska?
- Spanska är det näst mest talade språket i världen, och det är modersmålet för fler än 400 miljoner människor runt om i världen. Om du förstår spanska blir upplevelsen av dina resor i spansktalande länder mycket bättre, avslutar Guisella.

Spanskalärare i Norrköping, Guisella Cardoso Lira.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2022 - 30 nov 2022
On 19:00 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1136071
Pris
1575 kr