Spanska A1 del 2 (1)

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i spanska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst spanska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst spanska A1 del 1 eller på annat sätt  fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Glòria Marin Nogueras

– Att lära sig ett språk är fascinerade och fantastiskt, det är mer än bara kommunicera. Det är på många sätt att lära känna en kultur, ett annat sätt att leva och se på världen.

Som spansklärare tycker jag det är fantastiskt att lära ut mitt eget språk i ett annat land. Jag tycker mycket om att undervisa och älskar att se att människor är intresserade av att lära sig. Min utgångspunkt som lärare är att språket ska vara praktiskt och användbart. Jag tycker om att ta med mina elevers erfarenheter och förkunskaper in i lektionerna. Jag försöker alltid skapa en bra dynamik I mina klassrum och se till att alla deltar, pratar och har det roligt. Lärande är absolut kompatibelt med att ha kul!

Glòria Marin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
09 sep 2022 - 14 okt 2022
Fr 09:30 - 11:45
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1141071
Pris
2025 kr