Spanska A1 del 2

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i spanska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst spanska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst spanska A1 del 1 eller på annat sätt  fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Silvia Capella

– Att både lära ut språk och lära mig nya språk är nyckeln till min identitet. Jag har bott och arbetat som lärare i språk i Sverige under många år.

Jag kommer från Barcelona, min pappa är katalansk och min mamma är från Peru. Jag växte upp i en mångkulturell familj och i en mångkulturell stad.

Att lära sig ett nytt språk öppnar upp oss till en annan kultur, ett annat land. Det är som att se världen med nya ögon. Att lära sig ett språk är en spännande upplevelse!

Jag tycker att det är viktig att lära sig språk inom en tydlig struktur, genom de kommunikativa situationer vi befinner oss i genom livet. Att tala, lyssna, läsa och skriva individuellt och i grupp ingår i mitt arbetssätt. Jag tar hänsyn till deltagarnas individuella inlärning och individuella behov, men behåller också fokus på kursens mål.

Silvia Capella

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 23 nov 2022
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1141066
Pris
2525 kr