Ryska nybörjare - A1 del 1

Plats Linköping

Det här är en nybörjarkurs i ryska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på ryska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst ryska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på ryska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder ryska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har ryska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Irina Fallakha

Irina Fallakha är född i den ryska staden Naberezhnye Chelny och har ryska som modersmål. Hon har en rysk topputbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap och har arbetat med olika medier, TV och reklam i Ryssland. Numera bor hon i Linköping med sin man och dotter.

‒ När jag var liten tyckte jag mycket om böcker av Astrid Lindgren och min mamma lyssnade självklart på ABBA. Jag tycker att det är spännande att vara lärare i ryska på Folkuniversitetet och ser fram emot att träffa mina kursdeltagare. Tillsammans fördjupar vi oss i det ryska språket!

Irina Fallakha, lärare i ryska, Folkuniversitetet Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2021 - 17 nov 2021
On 19:00 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1099699
Pris
1450 kr