Ryska nybörjare - A1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i ryska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på ryska.

Boka reservplats

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst ryska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på ryska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder ryska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har ryska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Galina Veshova-Ruscheva

– Redan som barn visste jag att jag ville bli lärare och tränade med mina dockor. Senare behöll jag denna passion för undervisning och språkinlärning. Tidigt i livet började jag att lära mig främmande språk och fortsätter att leta efter nya språkliga utmaningar. Min vision är att språkinlärning ska vara roligt och skräddarsydd för att bli mest effektivt.

Mitt namn är Galina Veshova-Ruscheva och jag blev inbjuden att undervisa i bulgariska, ryska och i engelska på Folkuniversitetet. 

Jag är utbildad språklärare och har undervisat i engelska i många år. Jag tror att en av språkets viktigaste funktioner är att främja kommunikation. Av den anledningen använder jag en kombination av metoder vars fokus är att göra det möjligt för eleverna att lära sig att kommunicera effektivt och på lämpligt sätt i olika situationer.

Jag tycker om processen att lära mig ett nytt språk och njuter av varje liten resultat när de främmande orden börjar avslöja en hel ny värld för mig. Därför är jag entusiastisk och hängiven i undervisningen för det ger mig en chans att hjälpa andra uppleva en spännande språkupplevelse.

År 2018, i augusti, flyttade min familj till Göteborg. Sedan 25:e februari 2019 jobbar jag på att lära mig svenska och jag är kär i språket och kulturen. Varje dag ger mig oväntade möjligheter att utvecklas som person. Jag är så tacksam att jag är angelägen att inspirera mina elever och att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter.

Jag ser fram emot att träffa er i klassrummet så att vi kan börja vår trevliga resa genom språkinlärning.

Galina Veshova-Ruscheva

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2020 - 08 dec 2020
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1074871
Pris
2225 kr