Ryska nybörjare - A1 del 1 Distans Live

Plats Distans

Detta är en nybörjarkurs i ryska. Du lär dig grunderna i det ryska språket. Kursen erbjuds på distans.

Boka kursen nu

Viktig information
Undervisningen på den här kursen kommer ske på engelska och ryska.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har inga eller lite förkunskaper i ryska.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i ryska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • läsa enklare texter
  • tala och skriva på ryska om enkla ämnen
  • lyssna på dialoger och korta berättelser
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen med fokus på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Kursen äger rum på angiven tid och dag online via Zoom. Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och e-postadress, med tillgång till kamera, högtalare och mikrofon.

Kursledare
Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Diana Saakiani

’’Det är säkert att säga att språket spelar en mycket viktig roll i våra liv när vi arbetar, reser och träffar nya människor, eller bara förbättrar oss. Ju fler främmande språk du kan, desto fler möjligheter har du.’’

På Folkuniversitetet undervisar Diana i ryska. På hennes kurser kommer du att kunna ta de första stegen mot att lära dig och kommunicera på ryska. Diana har studerat pedagogik vid Jerevan Brusov statliga universitetet för språk och samhällsvetenskap.

Diana är 26 år och kommer från en kaukasisk region i Georgien,Tbilisi. Hon talar 5 språk och är en polyglot. I hennes familj var det vanligt att tala georgiska, armeniska och även ryska. Dessa språk skiljer sig mycket åt i både skrift och uttal. Därmed menar hon att det inte är så svårt att lära sig ett språk, utan snarare spännande, om intresset finns.

Diana Saakiani undervisar i ryska på Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
01 jun 2022 - 03 aug 2022
On 18:00 - 19:30
Tillfällen
10
Studietimmar
20
Kurs-ID
1134547
Pris
2245 kr