Ryska konversation - våga börja tala Distans Live

Plats Distans

Detta är en distans live kurs i ryska konversation och för dig som vill komma igång att börja tala ryska. I denna kurs får du öva på att tala språket i liten grupp (3-4 deltagare) och öva att tala på din språknivå.

Boka nu

Förkunskaper

Kursen passar dig som befinner dig på nivå A2-B2 enligt Europarådets nivåskala och som har vilande kunskap i ryska som inte har använts så flitigt.

Mål

Målet med kursen är att du ska våga komma i gång att tala och förbättra din förmåga att tala ryska, genom att omsätta dina kunskaper till talat språk, utveckla ditt ordförråd och stärka ditt självförtroende kring språket.

Kursinnehåll

Tanken med kursen är att du som deltar ska prata runt ett ämne utifrån din nivå, intresse och kunskap med hjälp av stöd av din kursledare. Det kommer att finnas stöd i form av dokument med bilder och viktiga ord och fraser som du som deltar kommer att kunna använda. Tillsammans övar vi och förbättrar vi vårt uttal på ryska ord och fraser.

Kursupplägg

Vi träffas via det digitala verktyget Teams vid 6 tillfällen á 45 minuter per gång. Det finns möjlighet att fortsätta med flera tillfällen om gruppen vill. Denna kurs kommer att starta tre gånger per år och du som deltar kan delta vid flera omgångar.

Kurslitteratur

På våra konversationskurser behöver du oftast inte köpa någon bok. Läraren arbetar t ex med artiklar från dagsaktuella tidningar, texter från skönlitteratur, filmer samt eget material.

Kursledaren

Volha Coppin, din lärare har ryska som modersmål och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning på distans.
”Jag kommer från Belarus och ryska är mitt modersmål. Jag kan flera språk, samt har utbildning och erfarenhet för att kunna undervisa språk till vuxna.”

Så här säger deltagarna som medverkat i kursen;


"Våga börja tala ryska, en kurs för dig som har behov eller är intresserade av ryska språket. Det finns få möjligheter att studera språket på alla orter. Den här kursen är då ett bra tillfälle att börja tala ryska, med hjälp av en kompetent lärare och i liten grupp"

"Den här kursen var mycket trevlig, gruppen var liten så man fick en riktig chans att öva på att prata och ämnena vi pratade om var mycket intressanta, från vardagsliv och ryska högtider till humor och lite filosofi. Tyngdpunkten är inte på grammatik utan på att eleverna ska vara aktiva och prata och översätta korta meningar. Jag är glad att kursen ska fortsätta nästa termin."

Under våren 2024 har jag gått onlinebaserade kursen Våga tala ryska. Läraren Volha är mycket professionell och engagerad och är duktig på att motivera och entusiasmera studenterna. Inför kursen hade jag vissa förkunskaper (A2) och kursen har varit ett bra sätt att behålla och utveckla dessa kunskaper. Jag kommer fortsätta i höst.

Kursledare

Volha Coppin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Västerås

info.vasteras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
23 sep 2024 - 23 sep 2024
Måndag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
mån 23 sep 2024 kl 17:30-18:15
Studietimmar
6
Kurs-ID
203996
Pris
1095 kr