Ryska A1 del 2 Distans Live

Plats Kristianstad

Det här är den andra kursen i ryska på nivå A1. I denna online-kurs kommunicerar du direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet fast via Zoom.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst ryska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på ryska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursen äger rum på angiven tid och dag online via Zoom. Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och e-postadress, med tillgång till kamera, högtalare och mikrofon.

Lärare

Din lärare har ryska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Eva Selghed

”Kunskaper i ryska är nyckeln till en fantastisk kultur, en fenomenal litteratur och ett möte med nya ryska vänner.”

Eva är lärare i ryska och rysk litteratur med lång erfarenhet av utbildningar i olika länder. Hon har undervisat både barn och vuxna.

Hon är prisbelönt och har vunnit nationella och internationella tävlingar, som Rysslands Grand Award - bästa läraren 2007- utfärdat av Rysslands president.

Eva har ett stort intresse för språk och litteratur och har publicerat artiklar om det ryska språket och rysk litteratur i ryska vetenskapliga magasin. Hon har erfarenhet av distansundervisning både utomlands och i Sverige och har varit ledare i IKT-pedagogik på temat: Forskning i modern teknik vid organisation av projektverksamhet för lärare och studenter och projekt avseende ämnesinriktad undervisning med användning av multimedia.

På Folkuniversitetet kan du läsa ryska med Eva via Zoom på olika nivåer.

Eva Selghed

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
12 nov 2022 - 17 dec 2022
Lö 12:30 - 14:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1136860
Pris
1525 kr