Ryska A1 del 2

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i ryska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst ryska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på ryska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har ryska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Natalia Isaksson

– Att lära sig ett språk är mer än att endast prata och skriva då man får inblick i det kulturella arvet och seder. Man får möjligheten att uttrycka sig till människor och på det sättet skapa nya band och få vänner för livet.

Jag heter Natalia Isaksson och är född i Ryssland, där jag jobbade som journalist samt även som språklärare.

Efter det att jag flyttade till Sverige har jag framförallt arbetat med översättningar och som tolk både i Sverige och i Ryssland. Sedan jag tog examen i ”Ryska som främmande språk” vid Moskvas Statliga Universitet jobbar jag även som lärare i modersmålsundervisning. I grund och botten har jag akademisk utbildning som är inriktad på undervisning i ryska och litteraturkunskap.

Eftersom jag har bott i Rysslands största städer som är Moskva och Sankt-Petersburg så känner jag till den ryska kulturen och kan förmedla Rysslands själ och hjärta.

Vi ses på kursen!

Natalia Isaksson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2020 - 30 nov 2020
Må 19:30 - 21:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1074872
Pris
2425 kr