Europeisk portugisiska nybörjare - inför resan

Plats Stockholm

Olá, bom dia! É uma bica, por favor! Vill du lära dig vardagsfraser som du kan använda på resor i Portugal? Då ska du prova den här nybörjarkursen i portugisiska där vi har kommunikation i fokus. Vi träffas 4 lördagar.

Boka kursen nu

Målgrupp

En kurs för dig som inte har läst europeisk portugisiska tidigare.

Syfte

Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att prata om vädret, fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på portugisiska.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i portugisiska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. Det innebär att du kan presentera dig själv och fråga andra om namn, var de bor m.m. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik som ingår i att få en välfungerande kommunikation
  • tala och läsa på portugisiska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på portugisiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Varje kurstillfälle är tänkt för en eller flera regioner i Portugal och praktiska situationer som kan uppstå när man är där. Vi arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Realia, musik, bilder och video kommer att ge variation och passande input. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och förslag på kursens innehåll och upplägg tas gärna emot. Några timmars hemarbete mellan kurstillfällena kommer att gynna inlärningen och utvecklingen.

Kursmaterial

Du får ett häfte med ett urval av texter m.m. Du kan dessutom använda modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Den kurslitteraturen ingår inte i priset för kursen. Mer information ges vid intresse.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 apr 2020 - 09 maj 2020
Lö 10:00 - 13:15
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1047654
Pris
2500 kr