Europeisk portugisiska enskild undervisning

Plats Kristianstad

En perfekt möjlighet för dig som behöver vara flexibel i din inlärning! Bestäm innehåll, dag och tid tillsammans med läraren och studera i din egen takt.

Boka kursen nu

Innehåll

Ett effektivt sätt att träna på de områden som just du behöver, för att skaffa eller förbättra dina språkkunskaper oavsett nivå. Innehållet anpassas efter dina förkunskaper och behov.

Upplägg

Vid enskild undervisning avgör du själv hur många lektioner du vill ha per vecka eller om du vill ha lektion varannan vecka. Vi startar enskilda utbildningar i allmän portugisiska löpande under året. Detta är ett kurspaket som omfattar 10 lektionstimmar.

Kursmaterial

Kurslitteratur/material tillkommer och presenteras av läraren efter språktest och behovsinventering.

Lärare

Våra lärare är goda pedagoger med erfarenhet att utbilda vuxna. I undervisningen integrerar de ofta kunskaper om seder och bruk samt kulturella skillnader.

Företagsutbildningar

Om det gäller branschanpassad språkutbildning i portugisiska, kontakta gunilla.olsson@folkuniversitetet.se för att få en offert skickad till ert företag.

Kursledare

Maria Vaz-Ohlsson

Att dela med mig av det jag älskar mest av allt lät spännande.

Olá!

Jag heter Maria och är född i en stad som heter Felgueiras norr om Porto, i norra Portugal. Det finns vackra berg i området och naturen är väldigt grön. Det regnar mycket på vinter och det kan ibland också snöa precis som i Sverige, kanske därför trivs jag bra här efter så många år, sedan 1988. Felgueiras är kanske mest känd för skotillverkning. Det exporteras ca 90 % av all tillverkning. De flesta av er har säkert ett par skor därifrån.

Jag har alltid haft ett stort intresse för språk och som många andra från skoområdet, älskar jag också skor. Undervisning var ett självklart val för mig. Att dela med mig av det jag älskar mest av allt lät spännande. Jag har bland annat jobbat som lärare på en yrkesskola (CFPIC) i Portugal, där eleverna gick för att lära sig tillverka skor. Teknik, materialval, passform etc. var några av ämnena. Både under tiden och lite senare fortsatte jag att studera språk. Det var franska och portugisiska, sedan även en fördjupning i engelska på Kristianstads högskola.

Jag har varit cirkelledare på Folkuniversitetet under några år nu och att undervisa i portugisiska är bland det bästa jag vet. Att träffa nya människor och se dem utvecklas är mycket givande. 

I dagens globala samhälle blir språk allt viktigare. Så mycket spännande som man får reda på när man läser nya språk! Portugisiska finns till exempel som officiellt språk i fyra kontinenter, inte många som vet det! Vet ni också att trollkarlen ”Salazar” i Harry Potter inspirerades av den portugisiske diktatorn när J.K. Rowling bodde i Portugal?

Det ska bli kul att lära känna er om ni väljer att läsa portugisiska hos mig.

Maria Vaz Ohlsson

Har du frågor?

Kontakta Gunilla Olsson

gunilla.olsson@folkuniversitetet.se

Tid
Löpande kursstart
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1017862
Pris
5500 kr