Europeisk portugisiska nybörjare A1 del 1 Distans

Plats Kristianstad

I denna online-kurs kommunicerar du direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som är helt nybörjare.

Mål

Målet för nivå A1 är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Kursen äger rum på angiven tid och dag online via Zoom. Du behöver en dator med bra internetuppkoppling, med tillgång till kamera och mikrofon. I vår undervisning använder vi oss även av den digitala anslagstavlan Padlet.

Kursen följer strukturen av kurslitteraturen Portugues XXI och materialet i Padlet kan bestå av worddokument, pdf, ljudfiler, video, mm.

Undervisningen sker huvudsakligen på portugisiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kurslitteratur

Portugues XXI, Livro do aluno com CD, Portugues XXI Caderno de exercícios.
Kurslitteraturen ingår inte i priset för kursen. Information om var du kan köpa den följer med kallelsen till kursen.

Kursledare

Maria Vaz-Ohlsson

Att dela med mig av det jag älskar mest av allt lät spännande.

Olá!

Jag heter Maria och är född i en stad som heter Felgueiras norr om Porto, i norra Portugal. Det finns vackra berg i området och naturen är väldigt grön. Det regnar mycket på vinter och det kan ibland också snöa precis som i Sverige, kanske därför trivs jag bra här efter så många år, sedan 1988. Felgueiras är kanske mest känd för skotillverkning. Det exporteras ca 90 % av all tillverkning. De flesta av er har säkert ett par skor därifrån.

Jag har alltid haft ett stort intresse för språk och som många andra från skoområdet, älskar jag också skor. Undervisning var ett självklart val för mig. Att dela med mig av det jag älskar mest av allt lät spännande. Jag har bland annat jobbat som lärare på en yrkesskola (CFPIC) i Portugal, där eleverna gick för att lära sig tillverka skor. Teknik, materialval, passform etc. var några av ämnena. Både under tiden och lite senare fortsatte jag att studera språk. Det var franska och portugisiska, sedan även en fördjupning i engelska på Kristianstads högskola.

Jag har varit cirkelledare på Folkuniversitetet under några år nu och att undervisa i portugisiska är bland det bästa jag vet. Att träffa nya människor och se dem utvecklas är mycket givande. 

I dagens globala samhälle blir språk allt viktigare. Så mycket spännande som man får reda på när man läser nya språk! Portugisiska finns till exempel som officiellt språk i fyra kontinenter, inte många som vet det! Vet ni också att trollkarlen ”Salazar” i Harry Potter inspirerades av den portugisiske diktatorn när J.K. Rowling bodde i Portugal?

Det ska bli kul att lära känna er om ni väljer att läsa portugisiska hos mig.

Maria Vaz Ohlsson

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2022 - 08 nov 2022
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137467
Pris
1525 kr