Europeisk portugisiska nybörjare Distans Live

Plats Kristianstad

Det här är en nybörjarkurs i portugisiska på distans. I denna online-kurs kommunicerar du direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka reservplats

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst portugisiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1 är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Kursen äger rum på angiven tid och dag online via Zoom eller Skype. Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och e-postadress, med tillgång till kamera och mikrofon. I vår undervisning använder vi oss även av den digitala anslagstavlan Padlet.

Kursen följer strukturen av kurslitteraturen Portugues XXI och materialet som läraren lägger in i Padlet kan bestå av worddokument, pdf, ljudfiler, video, mm.

Undervisningen sker huvudsakligen på portugisiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har portugisiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Portugues XXI, Livro do aluno com CD, Portugues XXI Caderno de exercícios.
Kurslitteraturen innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteraturen ingår inte i priset för kursen. Information om var du kan köpa får du i kallelsen till kursen.

Kursledare

Andrea da Silva

Att lära sig ett nytt språk kan vara nyckeln till mycket. Oavsett om du har planer på att flytta utomlands för att arbeta och leva eller om du bara vill se dig om i världen är språket ett sätt att försäkra sig om att du får bättre upplevelser.

Jag vill att alla mina kursdeltagare ska lära sig på bästa sätt. Min metod består av tre delar: ordförråd, grammatik och fonologi, det vill säga språkets ljudvärld.

Att lära sig ett språk är på samma gång att lära sig en kultur. När vi kommer till portugisiska är det viktigt att ha roligt. Jag vill motivera och inspirera dig, få dig att se att portugisiska är ett vackert språk, att vi pratar och sjunger, kort sagt att vi får en bra upplevelse tillsammans.

Jag är bibliotekarie med lång erfarenhet i Brasilien och Spanien. Jag har även utbildat mig även till lärare. 

Andrea Da Silva

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
15 feb 2022 - 05 apr 2022
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1116519
Pris
1525 kr