Brasiliansk portugisiska A1 del 3 På plats/online

Plats Malmö

På fortsättningskursen brasiliansk portugisiska A1 del 3 övar du mer på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på brasiliansk portugisisk. Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer.

Boka kursen nu
Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst brasiliansk portugisiska A1 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i brasiliansk portugisiska.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i brasiliansk portugisiska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • läsa enklare texter
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • lyssna på dialoger och korta berättelser
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på brasiliansk portugisiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Undervisningen är alltid varierad, utgår från gruppens behov, kunskapsnivå och önskemål. Du förväntas vara aktiv på sammankomsterna och interagera med såväl lärare som andra deltagare. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid


Kursledare
Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.

Startgaranti
Vi har startgaranti redan vid 4 deltagare.

Övrigt
Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning

Janaina Anchieta Lundkvist

"Du är aldrig för gammal för att sätta ett nytt mål eller drömma en ny dröm." - Les Brown. Detta citat driver mig som person och dessutom är jag driven, passionerad och gillar utmaningar.

Jag är utbildad i Internationella relationer och min arbetserfarenhet är baserad på import och export. Jag trivs med att jobba med något som möjliggör att jag har kontakt med de olika kulturer och människor samt jag har chansen att berätta om den brasilianska kulturen.

Jag kommer från Rio de Janeiro, är gift och har bott i Malmö i sju år. Att vara cirkelledare var en utmaning till som jag hanterat under min integration i det svenska samhället. Genom detta jobb har jag lärt mig att man har allt att vinna att vara flexibel och att det aldrig är fel att börja med något nytt. Efter har börjat som cirkelledare på Folkuniversitetet har jag pluggat ett par pedagogiska kurser på Malmö Högskola för att förbättra min didaktik. Jag har även jobbat som modersmålslärare i portugisiska i Malmö och i Helsingborg.

Mitt vision med lärandet är utveckla varje deltagare intresse så att var och en ska känna sig delaktig och motiverad att lära sig det brasilianska portugisiska språket.

Janaina Anchieta  Lundkvist

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
09 sep 2020 - 28 okt 2020
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1073346
Pris
2295 kr