Brasiliansk portugisiska A1 del 2

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i brasiliansk portugisiska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst brasiliansk portugisiska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst portugisiska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på portugisiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har portugisiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Clara Neto

För mig var vägen till det svenska språket igenom hjärtat. Så med mycket glädje och engagemang undervisar jag idag portugisiska med mitt hjärta.

När jag kom till Sverige i början på 90 -talet, lärde jag mig mitt femte språk: svenska och detta gjorde jag på Folkuniversitetet! 

Under min tid som deltagare drömde jag att en dag blir lärare på Folkuniversitetet. Min dröm gick i uppfyllelse under höstterminen 1993 och sedan dess har jag utbildat många personer i portugisiska i Göteborg! 

Jag kommer från staden Recife i nordöstra Brasilien där jag utbildade mig till språklärare.  För mig är det viktigt att fokusera på glädjen att lära sig ett nytt språk. Mina deltagare får kunskap om Brasilien och om det vackra språket brasilianskportugisiska!

Bem vindos! Välkomna!

Clara neto kursledare

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2022 - 08 dec 2022
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1141267
Pris
2525 kr