Brasiliansk portugisiska A1 del 3

Plats Distans

Lär dig brasiliansk portugisiska på distans. Muntlig kommunikation är i fokus och du använder språket redan från början.

Boka kursen nu

Om kursen

Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig.

Delar av innehållet:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • veckodagar
  • siffror och alfabet
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursen är den tredje på A1-nivån. När du nått nivå A1 förstår och använder du enkla meningar och samtalar hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på portugisiska och fokus är på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på kurstillfällena och är med och påverkar kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete per vecka.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om kurslitteratur får du i kallelsen eller vid första kurstillfället.

Kursledare

Janaina Anchieta Lundkvist

"Du är aldrig för gammal för att sätta ett nytt mål eller drömma en ny dröm." - Les Brown. Detta citat driver mig som person och dessutom är jag driven, passionerad och gillar utmaningar.

Jag är utbildad i Internationella relationer och min arbetserfarenhet är baserad på import och export. Jag trivs med att jobba med något som möjliggör att jag har kontakt med de olika kulturer och människor samt jag har chansen att berätta om den brasilianska kulturen.

Jag kommer från Rio de Janeiro, är gift och har bott i Malmö i sju år. Att vara cirkelledare var en utmaning till som jag hanterat under min integration i det svenska samhället. Genom detta jobb har jag lärt mig att man har allt att vinna att vara flexibel och att det aldrig är fel att börja med något nytt. Efter har börjat som cirkelledare på Folkuniversitetet har jag pluggat ett par pedagogiska kurser på Malmö Högskola för att förbättra min didaktik. Jag har även jobbat som modersmålslärare i portugisiska i Malmö och i Helsingborg.

Mitt vision med lärandet är utveckla varje deltagare intresse så att var och en ska känna sig delaktig och motiverad att lära sig det brasilianska portugisiska språket.

Janaina Anchieta  Lundkvist

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
25 maj 2022 - 13 jul 2022
On 19:30 - 21:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1126238
Pris
2195 kr