Brasiliansk portugisiska A1 del 1

Plats Örebro

Det här är en nybörjarkurs i brasiliansk portugisiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på portugisiska.

Boka kursen nu

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

Om du inte vill delta i kursen om den ges på distans, skriv "Ej distans" i meddelandefältet när du bokar kursen. Om du på motsvarande sätt inte vill delta i kursen om den ges i klassrum, t.ex. om du tillhör en riskgrupp för Covid-19, skriv "Ej klassrum" i meddelandefältet när du bokar kursen.

Det här är en kurs för dig som inte läst portugisiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

På kursen får du lära dig:

• vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på portugisiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har portugisiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Margareta Berg

Margareta Berg, lärare i Örebro