Brasiliansk portugisiska A1 del 1 På plats/online

Plats Malmö

Detta är en nybörjarkurs i brasiliansk portugisiska i Malmö/online. Här lär du dig att klara enkla vardagssituationer och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på brasiliansk portugisiska.

Boka kursen nu
Det här är en kurs för dig som inte har läst brasiliansk portugisiska tidigare.
Har du kunskaper sedan tidigare men känner dig som nybörjare så rekommenderar vi A1 del 2.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i brasiliansk portugisiska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på brasiliansk portugisiska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas
Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på brasiliansk portugisiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Kursledare
Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål. Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Startgaranti
Vi har startgaranti redan vid 4 deltagare. Övrigt
Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning

Janaina Anchieta Lundkvist

"Du är aldrig för gammal för att sätta ett nytt mål eller drömma en ny dröm." - Les Brown. Detta citat driver mig som person och dessutom är jag driven, passionerad och gillar utmaningar.

Jag är utbildad i Internationella relationer och min arbetserfarenhet är baserad på import och export. Jag trivs med att jobba med något som möjliggör att jag har kontakt med de olika kulturer och människor samt jag har chansen att berätta om den brasilianska kulturen.

Jag kommer från Rio de Janeiro, är gift och har bott i Malmö i sju år. Att vara cirkelledare var en utmaning till som jag hanterat under min integration i det svenska samhället. Genom detta jobb har jag lärt mig att man har allt att vinna att vara flexibel och att det aldrig är fel att börja med något nytt. Efter har börjat som cirkelledare på Folkuniversitetet har jag pluggat ett par pedagogiska kurser på Malmö Högskola för att förbättra min didaktik. Jag har även jobbat som modersmålslärare i portugisiska i Malmö och i Helsingborg.

Mitt vision med lärandet är utveckla varje deltagare intresse så att var och en ska känna sig delaktig och motiverad att lära sig det brasilianska portugisiska språket.

Janaina Anchieta  Lundkvist

Kontakta Kursverksamheten i Malmö