Brasiliansk portugisiska A1 del 1 nybörjare

Plats Linköping

Det här är en nybörjarkurs i brasiliansk portugisiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på portugisiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst portugisiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på portugisiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har portugisiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Eunice Rocha Ögren

Eunice Rocha Ögren är född och uppvuxen i Brasilien med en brasiliansk pappa och en svensk mamma. Hon har en kandidatexamen i historia och är även utbildad bildlärare.

Eunice har under många år jobbat som bildlärare på högstadieskolan Nya Munken. På fritiden undervisar hon i portugisiska på olika kvällskurser.

‒ Det är roligt att träffa människor och byta idéer och erfarenheter men framför allt att dela med sig av mina kunskaper i det portugisiska språket och dess kultur.

bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2020 - 09 nov 2020
Må 19:00 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1073956
Pris
1400 kr