Polska A1 del 2

Plats Karlskrona

Det här är den andra kursen i polska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst polska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på polska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har polska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Magdalena Andersson

Jag tror inte på att man kan lära sig något överhuvudtaget om man inte är intresserad av det. Jag är bara kursdeltagarnas stöd i lärandet.

Magdalena är en positiv person med stor aptit på att utvecklas inom nya områden. Hon gillar att umgås med människor och lära känna dem. Hon har alltid nya projekt på gång, men det är viktigt för henne att se resultat på det hon gör.

Hon gillar att baka och laga mat. Att samtala  men sina söner är det absolut bästa hon vet. Hon har en familj som tycker om att resa så det gör de så fort möjligheten ges.

Magdalena är utbildad livsmedelteknolog i Polen. Ett av hennes första jobb i Sverige var som kursledare i polska på Folkuniversitetet och det tycker hon ska bli trevligt att gå tillbaka till.

Hennes yrkeserfarenheter samt ytterligare utbildningar kretsar runt företagande och det är det hon har ägnat sig åt under de senaste 20 åren. Hon är utbildad affärsrådgivare, finansieringskonsult och coach. Hennes erfarenhet av undervisning har hon utvecklad under många år då hon har ordnat utbildningar inom olika områden och  anpassat dem till olika målgrupper.

”Jag tror inte på att man kan lära sig något överhuvudtaget om man inte är intresserad av det. Därför vet jag att personer som vill komma till Folkuniversitetet och är intresserade av att läsa språket kommer att kunna en hel del efter ett tag. Jag är bara deras stöd i lärandet. Jag ser fram emot trevlig tid med deltagare med utbyte vad det gäller språk och kultur.”

Magdalena Andersson

Har du frågor?

Kontakta Gunilla Olsson

gunilla.olsson@folkuniversitetet.se

Tid
14 apr 2020
Ti 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Plats
Ronnebygatan 42, 37133 Karlskrona
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1045516
Pris
1395 kr