Persiska/farsi nybörjare A1 del 1

Plats Karlskrona

Lär dig ett nytt språk! Detta är en nybörjarkurs i persiska/farsi där du lär dig att klara enkla vardagssituationer och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på persiska/farsi.

Boka kursen nu

Det här är en kurs för dig som inte har läst persiska/farsi tidigare.
Har du kunskaper sedan tidigare men känner dig som nybörjare så rekommenderar vi A1 del 2.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i persiska/farsi på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

På kursen får du lära dig:

• vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på persiska/farsi om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på persiska/farsi och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Maryam Shabanzad

Kontakta Gunilla Olsson