Kom igång med koreanska Distans Live

Plats Distans

Kursen går på distans med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka kursen nu

Tills vidare erbjuder Folkuniversitetet kurser på distans i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Distanskurserna funkar precis som våra vanliga kurser. Gruppen träffas på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den sociala distansen och träffas online.

Målgrupp
Detta är kurs för dig som på kort tid vill lära dig prata lite koreanska utan att gå på djupet och även bekanta dig med det koreanska alfabetet. Kanske vill du kunna säga några fraser på koreanska för att klara dig på resa eller släktbesök. Kanske tycker du bara det är roligt att prova på något nytt

Om kursen
Läraren kommer att prata på koreanska med dig från första stunden. Ni kommer att få möjlighet att höra samma meningar upprepade gånger och öva på ord och fraser genom olika tematiska övningar. Kursen fokuserar inte på grammatik, utan på att få dig att prata och förstå enkel koreanska. Det är bra om du förbereder dig lite mellan kurstillfällena.

Observera att kursen inte motsvarar en vanlig kurs i i koreanska för nybörjare (en så kallad ”A1 del 1”) enligt Europarådets skala. Denna kurs kan ses som en introduktion till språket. Vill du sedan fortsätta, bokar du en ”vanlig” kurs som har kursbok och mer teori/grammatik.

Eunjeong Grace Lee

– Välkomna alla ni som är intresserade av koreanska språket och den koreanska kulturen. Genom kursen vill jag ge en del av Korea till er.

Jag heter Eunjeong Grace Lee och kommer från Sydkorea. Jag arbetade i Sydkorea och Mongoliet som lärare i engelska och koreanska samtidigt som jag även arbetade som utbildningsspecialist. Utöver mitt modersmål koreanska talar jag engelska, mongoliska och lite svenska.

Jag tycker att kommunikation är huvudorsaken och metoden för att lära sig ett språk så jag uppmuntrar ofta eleverna att lära sig och öva på det koreanska språket genom interaktion med varandra i kursen. Jag betraktar elevernas intressen och behov som viktiga faktorer för att utforma kursen. Historia och kultur är en stor del av att förstå språket så jag kommer att inkludera den koreanska historian och kulturen i min undervisning. Jag ser så fram emot att introducera det koreanska språket och den koreanska kulturen till er!

Eunjeong Grace Lee

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
12 aug 2020 - 02 sep 2020
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
4
Studietimmar
8
Kurs-ID
1077739
Pris
925 kr