Lär dig koreanska med K-drama! - Distans Live

Plats Distans

Lär dig koreanska genom att titta på och studera K-drama! Kursen är på nybörjarnivå, men du behöver lite förkunskaper i koreanska och kunna det koreanska alfabetet. Kursen ges helt på distans via Zoom.

Boka kursen nu

Varför K-drama?

De flesta som vill lära sig koreanska är minst lika intresserade av den koreanska kulturen som av att lära sig språket. På den här kursen sätter vi koreanska filmer och TV-shower i fokus samtidigt som vi utvecklar våra språkkunskaper!

Förkunskaper

Kursen ligger ungefär på nivå A1 del 2. Du bör alltså ha läst Koreanska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper, och du behöver kunna det koreanska alfabetet. Hör gärna av dig till oss om du är osäker på om kursen kan passa dig.

Mål

Målet med kursen är att du förbättrar dina språkkunskaper samtidigt som du får större förståelse för det koreanska språket och den koreanska kulturen på ett roligt sätt genom film och TV.

Kursinnehåll

Deltagarna och läraren väljer tillsammans ett antal scener ur koreanska filmer, TV-serier och TV-shower att arbeta med under kursen. Varje scen behandlas genom att:

  • vi tittar på scenen tillsammans
  • läraren berättar om filmen/serier/showen och kontexten kring den
  • deltagarna lär sig dialogen både genom att lyssna och studera manuskript
  • vi använder olika övningar och spel för att ytterligare utveckla vårt språk i relation till scenen
  • gruppen diskuterar filmen, språket och kulturen och jämför med Sverige

Kursupplägg

Kursen äger rum helt och hållet på distans. Ni träffas i ett digitalt klassrum via Zoom en gång i veckan under tolv veckor. Du behöver inte själv ha ett Zoom-konto, utan du får en länk från läraren och kan enkelt ansluta via den.

Undervisningen sker främst på koreanska, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har koreanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Allt kursmaterial som behövs tillhandahålls av läraren. Inga kostnader för kursmaterial tillkommer.

Kursledare

Hyelim Ahn

Hyelim är från Daegu i sydöstra Sydkorea, en av Sydkoreas största städer, där hon också har arbetat som lärare. Hon kom till Sverige hösten 2010. Hon har lärarexamen i koreanska som andraspråk från Sydkorea och en masterexamen i engelsk litteratur från Uppsala universitetet.

Hyelim jobbar som tolk och översättare ibland och har jobbat som lärare på olika skolor i Sverige. Just nu arbetar hon som modersmålslärare i koreanska i Stockholm och Stockholms län.

Hyelim Ahn, kursledare i koreanska

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2022 - 29 nov 2022
Ti 19:45 - 21:15
Tillfällen
12
Studietimmar
24
Kurs-ID
1141641
Pris
2450 kr