Koreanska A2 del 3

Plats Göteborg

Det här är den tredje kursen i koreanska på nivå A2. Du utvecklar din förmåga att berätta om saker i din vardag och kommunicera med andra om familj, intressen, närmiljö och arbete. Du blir bättre på att hantera situationer som att gå och handla eller fråga ...

Boka kursen nu

Förkunskaper


Det här är en kurs för dig som har läst koreanska A2 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål


Efter kursen har du en stor del av kunskaperna i koreanska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

Kursinnehåll


På kursen får du lära dig:
  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg


Undervisningen sker huvudsakligen på koreanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare


Din lärare har koreanska som modersmål och har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur


Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Alexandra Park Larsson

Alexandra är lärare på Folkuniversitetet i Göteborg.

Innan jag flyttade till Göteborg arbetade jag som tolk och engelsklärare i Sydkorea. Nu undervisar jag koreanska på Folkuniversitetet Göteborg.

Jag tycker om att variera undervisningen och använda olika metoder att få deltagarna att bli delaktiga så som pictionary, enkla rollspel eller sånger.

Att lära ska vara roligt!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
19 feb 2020 - 06 maj 2020
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1047247
Pris
2425 kr