Koreanska nybörjare - A1 del 1

Plats Stockholm

Det här är en nybörjarkurs i koreanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på koreanska.

Boka kursen nu

Vi erbjuder en grundkurs i koreanska för dig som är helt nybörjare och vill läsa en gång i veckan. Redan från första början får du lära dig språket på ett kommunikativt sätt, vilket gör att du redan efter en kort tids studier kan förstå och göra dig förstådd i enklare situationer.

Målgrupp
Den här kursen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper i koreanska.

Mål
Efter avslutad kurs ska du kunna klara dig på mycket enkelt språk i ett urval av vardagliga situationer. Du ska själv kunna bilda egna enkla meningar utifrån ditt ordförråd samt känna till de grundläggande strukturerna i språket.

Innehåll
Vi arbetar bland annat med uttal, räkneord, veckodagar, månader, årstider, väder, klockan, mat och dryck. Vi lär oss hur man uttrycker påståenden, nekanden, frågor och uppmaningar. Grammatiken omfattar substantiv, verb, adjektiv, pronomen, tempus.

Undervisningsform/kursupplägg
Kursen går en gång i veckan under 12 veckor. Totalt 24 studietimmar. Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar, läsning av texter, övningar på koreanska uttal, öppna frågor och rollspel. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Högst 15 deltagare i varje grupp.

Litteratur och material
Litteratur ingår inte i kursavgiften. På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den. Utöver kurslitteratur kan även CD/kassettband, video, overhead samt lärarens eget material användas.

Lärare
De flesta av våra lärare har undervisningsspråket som sitt modersmål. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Koreas kultur, seder och bruk

Fortsättningsmöjligheter
Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar.

Lokal
Alla våra innerstadskurser går i våra egna lokaler på Kungstensgatan 45 eller i nära anslutning dit Så fort kurslokal är fastställd framgår det under "Plats" i bokningsrutan uppe till vänster. Information om kurslokal finns även i kurskallelsen.

Kursledare

Ji-Hyun Hwang

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
19 sep 2022 - 31 okt 2022
Må 17:30 - 19:45
Tillfällen
7
Studietimmar
21
Kurs-ID
1142677
Pris
2350 kr