Koreanska A1 del 3 - Distans Live

Plats Distans

Jobba vidare med grunderna i koreanska! Du tränar på din kommunikation och klarar fler vardagliga situationer. Kursen är online.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst koreanska för nybörjare årminstone en kurs eller har motsvarande förkunskaper.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i koreanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • läsa enklare texter
  • tala och skriva på koreanska om enkla ämnen
  • lyssna på dialoger och korta berättelser
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen med fokus på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Lan Shin

“Att lära sig ett annat språk är som att bli en annan person.” / Haruki Murakami Lär dig koreanska, ett av de mest fascinerande språken i världen!

Lan Shin växte upp i Seoul, Sydkorea och flyttade till Sverige 2010. Hon studerade företagsekonomi & kinesiska studier vid universitet och har jobbat som översättare, språklärare, och IT-konsult i flera olika länder. Lan har en hög kunskapsnivå på fyra språk; koreanska (modersmål), kinesiska, engelska, och svenska samt deras kulturer.

Som person har Lan lätt att kommunicera, är nyfiken, positiv, och har en hög ansvarskänsla. Hon trivs bra i en mångkulturell miljö och lägger stor vikt vid att växa med nya och olika människor och utmanande upplevelser.

På Folkuniversitetet, undervisar Lan i koreanska. Efterfrågan på koreanska språkkunskaper ökar allt mer i och med att koreansk mat, musik, TV-program, och filmer blir mer populära. På hennes kurser kommer ni att få lära er ett av världens fascinerande språk snabbt och effektivt. Undervisningens innehåll kommer att anpassas efter elevernas behov och intressen.

Lan Shin

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 01 nov 2022
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
9
Studietimmar
18
Kurs-ID
1146857
Pris
2245 kr