Koreanska A1 del 3

Plats Distans

Jobba vidare med grunderna i koreanska. Du tränar på din kommunikation och klarar fler vardagliga situationer. Kursen är online.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst koreanska A1 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i koreanska.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i koreanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • läsa enklare texter
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • lyssna på dialoger och korta berättelser
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på koreanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Kursen genomförs helt på distans, online i verktyget Zoom. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Du deltar i kursen på angiven dag och tid

Kursledare

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Youjin Lee

Jag har mycket erfarenhet av att arbeta som lärare och vägledare för studenter. Jag är älskar att undervisa. Jag trivs med att tillbringa tid med människor, så att jag aldrig har tråkigt under lektioner.

På fritiden spelar jag piano och jag älskar musik. Musik, melodi och språk är mycket nära varandra. Jag är en positiv och flitig person. Jag gillar inte att klaga så att när jag har ett problem är det bättre att diskutera det tillsammans för att lösa problemet.

Språk är ett sätt att föra samman människor och kultur runt om världen.

Nuförtiden blir Korea mer och mer känt bland unga människor med K-beauty, K-pop, K-drama och koreanska mat. Många som är intresserade av koreansk kultur behöver lära sig koreanska språket. Utan språket kan man inte lära sig kulturen på riktigt.
Hangul betyder koreanska tecken och det är inte så jättesvårt att lära sig. Alla kan lära sig att skriva och läsa hangul!

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
23 sep 2021 - 11 nov 2021
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1096296
Pris
2295 kr