Kinesiska Tecken för nybörjare distans live

Plats Distans

Kursen går på distans med livesända online lektioner via Zoom där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet .All informaton angående zoom får du av din lärare innan kursstart..

Boka kursen nu

Målgrupp

De som är intresserad av det kinesiska skriftspråket och kinesisk kultur och vill lära sig att läsa och skriva de vanligaste kinesiska tecknen.

Syfte

Att ge nybörjare en första inblick i det kinesiska skriftspråkets unika karaktär och logik. Att bygga upp läs och skrivförmågan av vanliga och användbara ord på kinesiska. Att kunna se skillnad på traditionella och förenklade kinesiska tecken.

Mål

Efter avslutad kurs ska eleven kunna läsa och skriva ca 50 olika kinesiska tecken och ha grundläggande kunskaper i hur kinesiska tecken är strukturerade.

Beskrivning/innehåll

  • Introduktion av de grundläggande strecken, strckordning, radikaler och tecknens struktur.
  • Praktiska övningar i att läsa och skriva kinesiska tecken.
  • Genomgång av de kinesiska tecknens historia

Arbetssätt

Lektionerna kommer att innehålla både föreläsningsmoment samt praktiska moment där läraren demonstrerar och instruerar eleverna i grupp och individuellt. Eleverna kommer att tilldelas hemuppgifter då de ska själva öva på de tekniker och tecken som de instruerats i. Utvärdering av elevernas framsteg kommer att göras kontinuerligt under kursens gång

Studiematerial ingår inte i kurspriset

.

Kursledare

Yi-Ting Chen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
17 nov 2020 - 22 dec 2020
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1080188
Pris
1300 kr