Kinesiska nybörjare - A1 del 1

Plats Växjö

Det här är en nybörjarkurs i kinesiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på kinesiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst kinesiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på kinesiska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder kinesiska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har kinesiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Xiaoming Wang

"År 2017 steg jag in på Folkuniversitetet i Växjö för första gången och min resa med att lära mig svenska påbörjade. Jag trivs verkligen med att lära mig ett nytt språk och att uppleva en ny kultur. Nu vill jag dela denna glädje, i att lära och uppleva, med dig som kursdeltagare."

Xiaoming har doktorsexamen i skogsvetenskap, och jobbade som postdoc i Beijing innan hon kom till Sverige. Som en viktig del av hennes utbildningar och arbete, hade hon ofta presentationer i olika projekt, från nära medarbetare till grupper från olika länder, på ett sätt där alla kunde vara med. Detta har bidragit till en erfarenhet av att förklara, presentera och redovisa, och egentligen för att lära ut.

Xiaoming är öppensinnad, kommunikativ och har lätt att förmedla. Hon är en bra lyssnare, det är nycklarna till en trevlig och lärorik miljö.

Välkommen till språkkursen "Kinesiska för nybörjare", och glöm inte att på kursen handlar det inte enbart om språket, utan också om kinesiska samhället och kulturer.

Xiaoming Wang

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
On 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1072715
Pris
1395 kr