Kinesiska nybörjare

Plats Trollhättan

Det här är en nybörjarkurs i kinesiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på kinesiska.

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst kinesiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på kinesiska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder kinesiska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har kinesiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Lulu Guo

Mitt namn är Lulu Guo och jag är 30 år gammal. Jag är född och uppväxt i Hefei, en stad med ungefär två timmars tågreseavstånd väster om Shanghai, Kina. År 2014 blev jag utbytesstudent på Högskolan Kristianstad, där jag träffade min nuvarande svenske man. Jag tycker om att odla grönsaker och blommor på min fritid.

På Folkuniversitetet leder jag en nybörjare kurs på kinesiska, eller mandarin, som också är mitt modersmål. Kursen hjälper dig att uttala kinesiska på ett förståeligt sätt och bygga de grundläggande ordförråd för att klara av några viktigaste vardagliga situationer. I takt med lärandet av språket vävar jag in bitar av den kinesiska kulturen, såsom att skriva den kinesiska kalligrafin, att högläsa gamla kinesiska poesier, att sjunga både klassiska och moderna kinesiska låtar, att laga autentisk kinesisk mat.

Jag har alltid intresse och talang för språket. Själv pratar jag kinesiska, engelska och svenska. Jag kan också lite franska. Sedan jag tog lärarexamen vid Högskolan Väst 2022 har jag arbetat som lärare i engelska på Kunskapsförbundet och nu SFI lärare hos Folkuniversitetet. När jag fick veta att det finns chans att bli kursledare i kinesiska för allmänbildning, hugger jag direkt på idén och börjar planera lektionerna.

Kina är ett snabbt utvecklande land med femtusenårs historia och rika kulturer. Språket är en dörr in i landets historia, kulturer och för att kunna förstå sättet kinesiska folket tänker och ser på världen. Om du är en nyfiken person som vill upptäcka den mystiska orientaliska världen, lovar jag att mina kinesiska lektioner kommer leda dig till just en sån helt ny värld!!!

Jag vill tacka min man som kramade mig och sa till mig när han fick veta att jag kanske kommer leda en kurs på kinesiska: jag är stolt över dig som är så modig och äntligen får testa göra det som ligger nära ditt hjärta! ¨Xie xie lao gong (Tack min man)!¨, säger jag till honom. ¨Bu ke qi (Det var så lite så)!¨, svarar han på kinesiska. Jag blir så lycklig när han pratar kinesiska med mig!

Lulu Guo är kursledare på Folkuniversitetet i Trollhättan

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
4 sep 2024 - 4 sep 2024
Onsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
ons 4 sep 2024 kl 17:30-19:00
Plats
Garvaregatan 15, 46131 TROLLHÄTTAN
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
309212
Pris
1425 kr