Kinesiska A1 del 3

Plats Göteborg

Det här är den tredje kursen i kinesiska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst kinesiska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst kinesiska A1 del 2 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på kinesiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har kinesiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Tintin Sverredal

– Jag lär inte bara ut språk, utan också om Kina både under gamla tider och i nutiden, till exempel geografi, historia, folkliga traditioner och traditionell musik.

Vi har valt en bok som heter Lai ba som vår lärobok, skriven av Henrik Bengtsson. Genom den lär sig eleverna bland annat pinyin (ljudskrift), kinesiska skrivtecken, användbara fraser för olika vardagssituationer. Och dessutom brukar jag utöver boken alltid lära ut kinesisk kalligrafi och särskilda teman om kinesisk kultur som grupparbeten.

Tintin Sverredal

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
19 sep 2022 - 05 dec 2022
Må 19:15 - 20:45
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1139865
Pris
2525 kr