Kinesiska A1 del 2

Plats Växjö

Det här är den andra kursen i kinesiska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst kinesiska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder kinesiska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har kinesiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Xiaoming Wang

"År 2017 steg jag in på Folkuniversitetet i Växjö för första gången och min resa med att lära mig svenska påbörjade. Jag trivs verkligen med att lära mig ett nytt språk och att uppleva en ny kultur. Nu vill jag dela denna glädje, i att lära och uppleva, med dig som kursdeltagare."

Xiaoming har doktorsexamen i skogsvetenskap, och jobbade som postdoc i Beijing innan hon kom till Sverige. Som en viktig del av hennes utbildningar och arbete, hade hon ofta presentationer i olika projekt, från nära medarbetare till grupper från olika länder, på ett sätt där alla kunde vara med. Detta har bidragit till en erfarenhet av att förklara, presentera och redovisa, och egentligen för att lära ut.

Xiaoming är öppensinnad, kommunikativ och har lätt att förmedla. Hon är en bra lyssnare, det är nycklarna till en trevlig och lärorik miljö.

Välkommen till språkkursen "Kinesiska för nybörjare", och glöm inte att på kursen handlar det inte enbart om språket, utan också om kinesiska samhället och kulturer.

Xiaoming Wang

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1072716
Pris
1395 kr