Kinesiska A1 del 2

Plats Uppsala

.Det här är den andra kursen i kinesiska, mandarin, på nivå A1. Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på kinesiska.

Boka kursen nu
OBS! Kursledaren talar inte svenska, utan undervisningen sker på engelska.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst kinesiska A1 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i kinesiskapå nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • •vanliga ord och enkla fraser
  • •berätta om dig själv
  • •ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • •grundläggande grammatik
  • •tala och skriva på kinesiska om enkla ämnen
  • •kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på kinesiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har kinesiska som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där kinesiska talas. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Anmälan

För att anmäla dig till kursen, klicka på "Boka kursen nu" till höger. Du kommer att kunna välja mellan ett anmälningsformulär på svenska eller engelska. Om du inte har ett svenskt personnummer ska du använda det engelska formuläret. Du kan välja att betala via faktura eller direkt med kort. Kort efter att du anmält dig kommer du att via e-mail få en bekräftelse på din bokning. En till två veckor innan kursen startar får du en kallelse med information, samt en faktura om du valt detta betalsätt.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student och ditt studentkortsnummer vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Danrui Fang

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
04 feb 2020 - 31 mar 2020
Ti 17:00 - 19:30
Tillfällen
8
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1048938
Pris
2450 kr