Kinesiska A1 del 2

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i kinesiska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst kinesiska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst kinesiska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder kinesiska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har kinesiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Emily Yang

Emily heter jag och är kursledare för nybörjarkurser i Kinesiska. Jag har lärarlegitimationer från både Kina och Sverige. I Kina är jag behörig som gymnasielärare i kinesiska som andraspråk. I Sverige har jag jobbat som språklärare de senaste fem åren, samt tagit en masterexamen inom utbildningsområdet. 

Jag kommer att hålla två nybörjarkurser i kinesiska. Kurserna handlar inte enbart om språket, utan också om kinesisk kultur och samhälle. Min ambition är att alla mina studenter kan skapa egna uppfattningar om kinesiska språket och kulturen efter kursen.

Som jag nämnde innan så har jag många års erfarenhet som språklärare. Undervisningen kommer att ske i olika former. Samtidigt ska jag göra mitt bästa för att visa hänsyn till alla studenters förutsättningar och skapa en trygg och trevlig lärmiljö för alla.

Mitt önskemål för kursen är att mina studenter ska mer eller mindre förstå det kinesiska språket. Att lära sig ett språk är en lång resa och denna nybörjarkurs bör vara resans första hållplats. Det kinesiska språket reflekterar det kinesiska samhället, kulturen, historian och mycket mer. Jag är tacksam för att få vara med och utforska det här med alla er tillsammans.

Jag avslutar min presentation med något som jag alltid tror på "språk ger oss möjlighet att skapa egen förståelse för vår värld".

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2022 - 26 okt 2022
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1139864
Pris
1275 kr