Japanska + kultur i Tokyo eller Fukuoka

Plats Utomlands

Den här kursen kombinerar standardkursen i allmän japanska på din nivå med extra lektioner om traditionell och modern japansk kultur.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

I den här kursen får du lära dig mer om både traditionell kultur och popkultur. Den traditionella delen tar upp olika anrika företeelser i Japan, till exempel teceremonin, kalligrafi, användandet av kimono, keramik, japansk matlagning, blomsterarrangemang, aikido, etc. Du får även möjlighet att delta i praktiska övningar med en speciallärare inom varje ämne och göra studiebesök. I popkulturdelen får du lära dig mer om manga, anime och japansk musik och besöka lokala ’hotspots’ inom popkulturen. Du får också lära känna Japan genom film och TV, lära dig slang och mer om japansk ungdomskultur.

  • 26 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Max 7 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 – 4 veckor
  • Alla nivåer
  • Kursmaterial ingår
  • Minimiålder 16 år
  • Nivåtest online i förväg eller första kursdagen

Innan kursens start måste även nybörjare kunna Hiragana-alfabetet. Det är ett fonetiskt alfabet och att kunna det innebär att du enkelt kan läsa texter. Det tar vanligtvis ett par dagar att lära sig, och vi kan hjälpa till med studiematerial när du anmält dig till kursen.

Kursavgift

2 veckor: 10 500 kr
4 veckor: 17 900 kr

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift på ett annat antal veckor.

OBS! 1/7 - 31/8 tillkommer högsäsongstillägg med 300 kr per vecka.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.30 - 11.30 + 12.30 - 15.30 eller lördagar

Kursstart

2021: Om du har förkunskaper i japanska kan du starta valfri måndag. Nybörjare startar första måndagen varje månad + 3:e måndagen i juni, juli och augusti.

Ingen undervisning följande datum: 1/1, 11/1, 12/2, 22/2, 30/4, 3-5/5, 19/7, 13/8, 20/9, 24/9, 11/10, 1/11, 22/11, 31/12. Lektionerna som skulle ha hållits på helgdagen ersätts av en aktivitet eller utflykt.

2022: Om du har fökunskaper i japanska kan du starta valfri måndag. Nybörjare startar första måndagen varje månad + 3:e måndagen i juni, juli och augusti.

Ingen undervisning följande datum: 1/1, 10/1, 11/2, 23/2, 21/3, 29/4, 3-5/5, 18/7, 11/8, 19/9, 23/9, 10/10, 3/11, 23/11. Lektionerna som skulle ha hållits på helgdagen ersätts av en aktivitet eller utflykt.

Skolan

Genki Japanese and Culture School finns både i Tokyo och Fukuoka. I Tokyo ligger skolan i hjärtat av nöjesdistriktet, på bara några minuters promenad från Shinjuku, Tokyos centralstation. I området finns en uppsjö av restauranger, karaokebarer, spelhallar och mycket mera. Trots detta ligger skolan i en lugn miljö på den berömda Hanazono-helgedomens område. Skolan består av 6 klassrum med plats för maximum 60 studenter. Genki i Fukuoka ligger centralt på några minuters promenad från Hakata-stationen. Den består av 14 rymliga klassrum fördelade på 6 våningar. I området finns flera colleges, som ger möjlighet att lätt träffa och umgås med japaner. Båda skolorna är modernt utrustade med DVD-spelare, TV, stereo, whiteboard och luftkonditionering. Det finns också uppehållsrum för studenterna, med TV, filmprojektor, videospel, manga/anime bibliotek, datorer och gratis tillgång till wifi, kaffe, te etc.

Undervisning

Det är svårt att klara sig i Japan utan att kunna japanska. Språket är även nyckeln till kulturen, och man kan inte till fullo förstå den japanska kulturen utan att kunna språket. Därför fokuserar undervisningen inte bara på vad man ska säga, utan också när, hur och varför man ska säga det. Grupperna är små och lektionerna anpassas efter varje kursdeltagares behov, med mycket praktisk tillämpning av kunskaperna för att få säkerhet och självförtroende i användandet av språket. Skolans filosofi är också att det ska vara roligt att lära sig japanska, och man ordnar många spännande aktiviteter utanför lektionerna. Lärarna är alla certifierade att lära ut japanska och har lång erfarenhet att undervisa japanska som främmande språk. Alla lärare är också engelsktalande.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
102537
Pris
10500 kr