Japanska nybörjare - A1 del 1

Plats Stockholm

Delta i en nybörjarkurs i japanska på Folkuniversitetet! Du undervisas av vår kompetenta lärare Sue Sugizaki.

Uppehåll vecka 51, 52 och vecka 1.

Målgrupp
Den här kursen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper i japanska.

Mål
Efter avslutad kurs ska du kunna klara dig på mycket enkelt språk i ett urval av vardagliga situationer som t ex presentera dig och din familj, ange klockslag, fråga efter vägen, handla. Du ska känna till hiragana och katakana.

Innehåll
Vi arbetar bland annat med uttal, alfabetet (hiragana och katakana), att hälsa och presentera sig, ange ursprung, yrke, adress, telefonnummer och att klara sig i enkla situationer som i affären eller när man ska fråga efter vägen. Enklaste kanji kan presenteras efter elevers behov. Vad gäller grammatik arbetar vi med påståenden, nekanden och frågor, verbböjningar (presens och imperfekt), adjektiv som attribut, partiklar (postpositioner) m m.

Undervisningsform/kursupplägg
Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Möjlighet till webbstöd mellan lektionerna finns.Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Högst 15 deltagare i varje grupp.

Litteratur och material
Litteratur ingår inte i kursavgiften. Vi använder kurslitteratur som är engelsk/japansk. Kursboken innehåller både transkriberad text (romerska bokstäver) och japanska tecken På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den. Utöver kurslitteratur kan även CD, video, samt lärarens eget material användas.

Lärare
Alla våra lärare har japanska som sitt modersmål men talar även flytande svenska. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Japans kultur, seder och bruk.

Fortsättningsmöjligheter
Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar.

Lokal
Alla våra kurser går i lokaler som finns i innerstaden. Så fort kurslokal är fastställd framgår det under "Plats" i bokningsrutan uppe till vänster. Information om kurslokal finns även i kurskallelsen.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Sue Sugizaki

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
26 nov 2022 - 04 feb 2023
Lö 10:00 - 12:15
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1150413
Pris
2675 kr