Japanska A1 del 1 nybörjare

Plats Stockholm

Delta i en kurs i japanska på Folkuniversitetet! Detta är en kurs för dig som är nybörjare. Din lärare är Sue Sugizaki. Hon är en mycket omtyckt och kompetent lärare. Du kommer att lära dig mycket!

Boka kursen nu

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper i japanska. .

Kursen fokuserar på muntlig framställning och passar inte dig som enbart vill studera .hiragana och katakana

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna klara dig på mycket enkelt språk i ett urval av vardagliga situationer som t.ex. presentera dig, berätta om dig enkelt, handla. Du ska kunna skriva ditt namn med katakana och känna till hiragana.

Innehåll

Vi arbetar bland annat med uttal, alfabetet (hiragana), att hälsa och presentera sig, ange ursprung, yrke, hobby, berätta vad du gillar och att klara sig i enkla situationer som på restaurangen eller i affären. Vad gäller grammatik arbetar vi med påståenden, nekanden och frågor, verb (presens), adjektiv (endast jakande), partiklar (postpositioner) m m

.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med par-och gruppövningar, hörförståelseövningar med ljudfiler och video och dialog-övningar. Padlet används som lärplattform för veckans innehåll och extra nätbaserat material. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete.

Litteratur och material

Litteratur ingår inte i kursavgiften. I din kallelse som du får innan kursen startar står det var du kan köpa boken. Man bör köpa en bok för att tillgodogöra isg kursen.Vi använder kurslitteratur som är engelsk/japansk. Kursboken innehåller både transkriberad text (romerska bokstäver) och japanska tecken. På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den. Utöver kurslitteratur används lärarens eget material.

Kursledare

Sue Sugizaki utbildade sig till lärare i japanska som främmande språk på ett universitet i Japan och har Japanese-Language Teaching Competency Test. Hon har undervisat på universitet i Sverige, England, Nya Zeeland, Uzbekistan, och Japan innan hon flyttade till Sverige igen 2005.

Fortsättningsmöjligheter

Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar

.

Lokal

Alla våra kurser går i lokaler som finns i innerstaden. Så fort kurslokal är fastställd framgår det under "Plats" i bokningsrutan uppe till vänster. Information om kurslokal finns även i kurskallelsen.

Boka kursen nu!

Kursledare

Sue Sugizaki

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2022 - 29 nov 2022
Ti 19:30 - 21:00
Tillfällen
12
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1139604
Pris
2675 kr