Japanska A1 del 1, 2 ggr/veckan, 4 veckor

Plats Stockholm

En kurs för dig som är nybörjare i japanska. Kursen leds av vår professionella lärare på Folkuniversitetet, Sue Sugizaki. /p>.

Boka kursen nu

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper i japanska.Kursen fokuserar på muntlig framställning och passar inte dig som enbart vill studera .hiragana och katakana. Kursen är för dig som vill läsa lite mer intensivt, två gånger i vecka.

Mål
Efter avslutad kurs ska du kunna klara dig på mycket enkelt språk i ett urval av vardagliga situationer som t ex presentera dig och din familj, ange klockslag, fråga efter vägen, handla.Du ska lära dig hur man skriver japanska på dator Du ska känna till hiragana och katakana.

Innehåll
Vi arbetar bland annat med uttal, alfabetet (hiragana och katakana), att hälsa och presentera sig, ange ursprung, yrke, adress, telefonnummer och att klara sig i enkla situationer som i affären eller när man ska fråga efter vägen. Enklaste kanji kan presenteras efter elevers behov. Vad gäller grammatik arbetar vi med påståenden, nekanden och frågor, verbböjningar (presens och imperfekt), adjektiv som attribut, partiklar (postpositioner) m m.

Undervisningsform/kursupplägg
Kursen går två gånger i veckan under fyra veckor.Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Högst 15 deltagare i varje grupp.

Material och litteratur

Litteratur ingår inte i kursavgiften. Vi använder kurslitteratur som är engelsk/japansk. Kursboken innehåller både transkriberad text (romerska bokstäver) och japanska tecken På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den. Utöver kurslitteratur kan även CD, video och lärarens eget material användas Du kommer också att få tillgång till en community med nätbaserade övningar

Kursledare

Sue Sugizaki utbildade sig till lärare i japanska som främmande språk på ett universitet i Japan och har Japanese-Language Teaching Competency Test. Hon har undervisat på universitet i Sverige, England, Nya Zeeland, Uzbekistan, och Japan innan hon flyttade till Sverige igen 2005.

Fortsättningsmöjligheter

Vi erbjuder en fortsättningskurs efter intensivkursen men då erbjuder vi den kursen en gång i veckan.

Kursledare

Sue Sugizaki

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 aug 2022 - 01 sep 2022
Ti 18:00 - 20:15
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1135199
Pris
2675 kr