Japanska nybörjare - A1 del 1

Plats Kalmar

Det här är en nybörjarkurs i japanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på japanska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst japanska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på japanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har japanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Masako Lönnbro Fukino

De flesta säger att det inte är svårt att lära sig japanska utan bara kul.

I Japan studerade jag engelsk litteratur och arbetade internationellt för Japan Airlines i 10 år, samt frilansade jag på ett konstgalleri i Tokyo.

Jag flyttade från Tokyo till Kalmar via Örebro. 2004 började jag undervisa japanska på Folkuniversitetet och året därpå på en gymnasieskola.

Jag arbetar också på VIDA museum sedan 2002 och har ett stort intresse för konst och design och får mycket inspiration från konstvärlden och mitt ursprung. Jag håller även föreläsningar med olika teman för företag, kommuner, skolor och föreningar.

På Folkuniversitetet undervisar jag japanska på olika nivåer samt håller jag kurser i origami och japansk paketinslagning.

Just nu är det många ungdomar som läser japanska, troligtvis för att de har växt upp med den japanska subkulturen inom IT, mode och musik. Deltagarna varierar stort: grundskoleelever, universitetsstudenter och äldre par.

I mina kurser handlar det både om språk och kultur. Deltagarna gillar att diskutera och lära sig om alla de kulturkrockar men även likheter som finns. Under tiden som jag skriver japanska tecken på tavlan brukar jag analysera ordet.

Jag lägger vikt på filosofin i språkets uppbyggnad och skrift. Vi pratar också ofta om ordets etymologi. Eftersom jag älskar grammatik så undervisar jag pedagogiskt men också med visuella rörelser. Vi använder alla fem sinnen i språkundervisningen. Man lär sig också att skriva och läsa japanska tecken. Vi skrattar mycket och tiden går så fort!

Masako Lönnbro Fukino

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2020 - 30 mar 2020
Må 17:00 - 18:30
Tillfällen
8
Plats
Kaggensgatan 42, 39232 Kalmar
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1043096
Pris
1395 kr