Japanska nybörjare för ungdomar A1 del 1 intensiv

Plats Göteborg

Det här är en intensivkurs under en vecka för dig mellan 13-17 år som aldrig tidigare har studerat japanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst japanska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på japanska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder japanska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har japanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Yuki Maigaard

Det ska bli kul att undervisa och träffa människor som är intresserade av japanska och japansk kultur. Självklart är det utmanande att studera ett helt nytt och annorlunda språk, men också roligt och givande.“Fortsättning är kraft” säger ett japanskt ordspråk.

Jag är uppväxt på Hokkaido i norra Japan och bodde sedan i Tokyo i 15 år. För några år sedan flyttade jag till Sverige med min familjen och nu pluggar jag svenska.

Jag skulle vilja undervisa i Japanska med hjälp av mina intressen; till exempel japansk kultur, mat, anime, sport, kimono, origami och kalligrafi (som jag är extra bra på). Jag vill planera och skapa en rolig kurs.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
14 jun 2021 - 18 jun 2021
Må 09:00 - 12:15
Ti 09:00 - 12:15
On 09:00 - 12:15
To 09:00 - 12:15
Fr 09:00 - 12:15
Tillfällen
5
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1101515
Pris
2300 kr