Japanska A2 del 2

Plats Kalmar

Det här är den andra kursen i japanska på nivå A2.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst japanska A2 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och din omgivning.

Mål

Målet för nivå A2* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på japanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har japanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Läs mer om kursnivåer

Masako Lönnbro Fukino

De flesta säger att det inte är svårt att lära sig japanska utan bara kul.

I Japan studerade jag engelsk litteratur och arbetade internationellt för Japan Airlines i 10 år, samt frilansade jag på ett konstgalleri i Tokyo.

Jag flyttade från Tokyo till Kalmar via Örebro. 2004 började jag undervisa japanska på Folkuniversitetet och året därpå på en gymnasieskola.

Jag arbetar också på VIDA museum sedan 2002 och har ett stort intresse för konst och design och får mycket inspiration från konstvärlden och mitt ursprung. Jag håller även föreläsningar med olika teman för företag, kommuner, skolor och föreningar.

På Folkuniversitetet undervisar jag japanska på olika nivåer samt håller jag kurser i origami och japansk paketinslagning.

Just nu är det många ungdomar som läser japanska, troligtvis för att de har växt upp med den japanska subkulturen inom IT, mode och musik. Deltagarna varierar stort: grundskoleelever, universitetsstudenter och äldre par.

I mina kurser handlar det både om språk och kultur. Deltagarna gillar att diskutera och lära sig om alla de kulturkrockar men även likheter som finns. Under tiden som jag skriver japanska tecken på tavlan brukar jag analysera ordet.

Jag lägger vikt på filosofin i språkets uppbyggnad och skrift. Vi pratar också ofta om ordets etymologi. Eftersom jag älskar grammatik så undervisar jag pedagogiskt men också med visuella rörelser. Vi använder alla fem sinnen i språkundervisningen. Man lär sig också att skriva och läsa japanska tecken. Vi skrattar mycket och tiden går så fort!

Masako Lönnbro Fukino

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
Må 18:45 - 20:15
Tillfällen
8
Plats
Kaggensgatan 42, 39232 Kalmar
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1043089
Pris
1395 kr