Japanska A2 del 1

Plats Stockholm

Det här är den första kursen i japanska på nivå A2. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Boka kursen nu

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till dig som har läst cirka cirka 120 studietimmar eller har motsvarande kunskaper. Du ska gärna ha kännedom om verbböjningar som te-form, dictionary-form (grundform) och nai-form. Ska gärna ha kännedom om adjektivböjning och kunna kommunicera med enkla meningar. Ska kunna läsa texter med hiragana och katakana obehindrat.

Mål

Efter avslutad kurs ska deltagarna ha utökat sitt ordförråd och vidareutvecklat sina grammatiska kunskaper. De ska kunna tala om olika ämnen med utökat ordförråd och enkla meningar, samt bygga komplexa meningar i viss mån.

Innehål

Du skall bland annat kunna:

  • Be om råd/ge råd
  • Jämföra saker
  • Beskriva förlorade saker
  • Tala om erfarenhet
  • Tala om sin bakgrund
Kanji kan presenteras efter elevernas behov.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Högst 16 deltagare i varje grupp.

Lärare

Din lärare har japanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper

Litteratur och material

Litteratur ingår inte i kursavgiften. Vi använder kurslitteratur som är engelsk/japansk.På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den.

Är du osäker på din nivå och är ny på Folkuniversitetet

Kontakta läraren sue.sugizaki@folkuniversitetet.se så kan hon hjälpa dig att hitta rätt nivå

Kursledare

Sue Sugizaki

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
10 sep 2020 - 26 nov 2020
To 19:30 - 21:00
Tillfällen
12
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1073276
Pris
2575 kr