Japanska A1 del 3 På plats/online

Plats Lund

På fortsättningskursen japanska A1 del 3 övar du mer på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på japanska. Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer, fler användbara fraser och ökar ditt ordförråd samtidigt som du utvecklar de...

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning. Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst japanska A1 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i japanska.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i japanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

På kursen får du lära dig:

• vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • läsa enklare texter
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • lyssna på dialoger och korta berättelser
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på japanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Startgaranti

Kursen startar vid 3 anmälningar.

Yuri Niizuma Ottoson

"Det roligaste med att vara kursledare på Folkuniversitetet är att fundera ut hur man kan undervisa på ett roligare sätt, med vilket material och utifrån vilka situationer man kan låta kursdeltagarna arbeta. Det är också spännande att kursdeltagarna ser japanskan från en annan vinkel än japanerna själva."

Jag läste japansk litteratur på ett universitet i Japan. Sedan utbildade mig till lärare i japanska som andra språk.

I Japan undervisade jag ibland i nybörjarsvenska för japaner som var intresserade av Sverige.

Yuri Nizuma Ottoson

Kontakta Kursverksamheten i Lund